Vinnare och förlorare

Så är det klart med fördelningen av årets spensliga gubbar ”over there”. Nu väntar en hel vecka i gubbens tecken i Båstad.

Manchester by the sea”, ”Moonlight” och ”La La Land” kan du sedan redan i dag på Scala.
De visas 15.00, 17.30 och 20.00.
Manchester by the sea” kan du även se tisdag kväll, 18.30.
La La Land” visas även på fredag 16.00.

Av de kontrollerade ansiktsuttrycken bland de nominerade framgick vilka som blev utan. Onsdag blir därför förlorarnas dag, med tre filmer som jag gärna lyfter fram. Har du inte sett dem så ta tillfället i akt då, 15.00, 17.30 och 20.00.
Viggo Mortensen som ”Captain Fantastic” var en stark motkandidat till Casey Affleck.
Lion”, med Nicole Kidman i en sevärd biroll, har redan rört hjärtan i Båstad.
Hell or High Water” är en film med många kvaliteter, som du inte bör missa.

Isabelle Huppert i ”Elle” och Natalie Portman i ”Jackie” blev också utan gubbe. Men du kan se dem igen, 8 och 9 mars inom ramen för ”Kvinnobilder”, den lilla kvinnofilmfestivalen på Scala 8 – 15 mars. Mer om den i nästa nyhetsbrev.

Martin Scorseses ”Silence” blev också lottlös. Men det behöver inte du bli. Filmen bygger på en bok av Shusaku Endo, med ett läsvärt förord av Scorsese. Boken ingår i biljettpriset om du hör till de 20 första som bokar premiärbiljett!
Filmen visas på söndag 18.30 och måndag 15.00.

The Salesman” brädade ”En man som heter Ove” som bästa utländska film. Den får svensk premiär på Scala 24 mars.

I mitt förra nyhetsbrev frågade jag om det fanns fler som ville se ”Fyren mellan haven”. Tack för att ni hörde av er. På torsdag 15.00 visas filmen igen.

Det var många som gick miste om ”Rusalka” i lördagens direktsändning från The Met. Inte bara ni som inte hade köpt biljett. P.g.a. av snöyran blev föreställningen avbruten. Ny chans att se den vackra föreställningen blir söndag 2 april 15.00.

Varmt välkommen till Scala – din bio på Bjäre!

Ulf Berggren