Välmatad helg

Det blir en välmatad helg på Scala som inkluderar både regissörs- och skådespelarbesök!

På fredag 16 mars kl 18.30 blir det premiär på en ny film med Alicia Vikander, ”Tomb Raider”. Alicia Vikander spelar Lara Croft, en ung kvinna som lever sitt liv utan riktning eller mål. Men hon är fast besluten att lösa gåtan kring sin fars försvinnande för sju år sedan.  Även om det innebär att söka sig till en mytomspunnen ö någonstans utanför Japans kust.

På lördag 17 mars kl 15.00 blir det direktsänd opera från Stockholm av Verdis ”Aida”. Alla föreställningar av denna lovordade uppsättning är utsålda. Tag därför chansen på Scala! Den 27-åriga sopranen Christina Nilsson har, som Aida, hyllats unisont av press och publik. ”Ett genombrott av stora dimensioner” (SvD). ”Sensationellt genombrott” (Sveriges Radio).

På lördag kl 18.30 blir det premiär på Gabriela Pichlers nya film efter ”Äta, sova, dö” – ”Amatörer”. Den fick ett översvallande mottagande efter sin första visning på filmfestivalen i Göteborg.

På söndag 18 mars kl 12.30 gives en ny chans att se årets mest prisbelönta animerade film, ”Coco”. Först fick den en Golden Globe, sedan en Oscar. Och det är en film för alla åldrar! Två äldre kvinnor kom ut från en tidigare visning på Scala. De var överväldigade!

På söndag kl 15.00 blir det premiär på ”Toppen av ingenting”  av Axel Petersén och Måns Månsson. Léonore Ekstrand, som även medverkat i Axels två tidigare filmer, ses denna gång i huvudrollen. Vem minns inte ”Avalon” från 2011, inspelad i Båstad med omnejd? Både Léonore Ekstrand och Axel Petersén kommer till söndagens premiär!  I senaste BJÄRELIV, som hon pryder omslaget av, kan du läsa en stor intervju med henne.

På söndag kl 18.30 blir det en ny visning av ”Tårtgeneralen” med Mikael Persbrandt. En glatt överraskad publik, både road och rörd, har hittills kommit ut från visningarna på Scala. På söndag finns det möjlighet för fler att ta filmen till sitt hjärta.

Välkommen till Scala Bio – din bio på Bjäre!

Ulf Berggren