Strålande mottagande

loveAnd-Friendship_omslJag slog upp fredagens NST och kunde konstatera att många av premiärfilmerna fått ett strålande mottagande – ”Kubo och de två strängarna” (som blivit entusiastiskt mottagen i USA) och den svenska ”Snipp, Snapp, Snut” för de minsta (men också för deras föräldrar, far- och morföräldrar) samt ”Love & Friendship” (baserad på en Jane Austen-berättelse). De går alla att se på Scala framöver. Ensamma i nordvästra Skåne är vi om den bulgariska filmen ”Läxan” som är nyinsatt och därmed inte finns med i det tryckta programmet. Annika Gustafsson nämner i sin recension att hon flera gånger under filmen kommer att tänka på det klassiska mästerverket ”Cykeltjuven” och avslutar: ”Det är ingen dålig referens”. Filmen visas på tisdag kl. 18.30.

Beatles_omslDen kommande, välmatade, veckan ger dig också möjlighet att se filmer du kanske missat och inte bör missa – den både roande och berörande ”Vänner för livet”, den franska komedin ”Läkaren på landet” (som vi visade i augusti) och nostalgitrippen ”Eight days a week” (om och med The Beatles) samt förstås den största filmsuccén genom tiderna, ”Borta med vinden” – absolut sista chansen på onsdag kl. 18.30!

snowden_omslDe svenska filmerna ”Den allvarsamma leken” och ”Förbjuden kärlek” får efter veckan som kommer lämna plats för annat, så även ”Snowden”. Kanske är det även så att ”Florence Foster Jenkins” sjunger (?) på sista versen.

Den som i alla fall gör det – och kan räkna med ett strålande mottagande – är Jonas Kaufmann som i en inspelning från La Scala gör sitt enda framträdande i afton på lilla Scala med programmet ”En afton med Puccini”. Satsa på sista-minuten biljetter på bion är mitt råd.

 

Välkommen till Scala Bio – din bio på Bjäre!

Ulf Berggren