Sommarens program på Scala

Som den uppmärksamme redan noterat är sommarens program klart och kan laddas ner från bions hemsida – scalabio.se.

daughter_omslProgrammet finns också att hämta på bion från lördag 28 maj i anslutning till att vi kl. 18.30 inleder sommarens program med den väl mottagna ”Dottern” av Simon Stone, löst baserad på Stones egen scenuppsättning av Henrik Ibsens ”Vildanden”.

Är du på plats i Bjäre Bokhandel samma dag kl. 10.00 har du stor chans att få boka din egen favoritplats till den kommande säsongens föreställningar från Metropolitan i New York, såväl som till direktsändningen av Bizets Carmen från Dalhalla i augusti.

denAndra-MammanOmslSöndag 29 maj, som är Mors Dag, visar vi publikfavoriten från filmfestivalerna i Berlin och Göteborg, den brasilianska ”Den andra mamman”, som med både humor och medkänsla berättar om att det inte alltid är så lätt att vara mamma, inte heller åt andras barn.

På måndag 30 maj visar vi Widerberg-stipendiaten Jonas Selberg Augustséns ”Sophelikoptern”, även den väl mottagen av recensenterna. Här kan du läsa Jeanette Genteles uppskattande recension i SvD: http://www.svd.se/anarkistisk-roadtripp-blottar-svensk-sjalvbild/om/varens-filmer-2016

En bra början på en innehållsrik sommar på Scala med andra ord.

borta-med-vinden_omslJag vill också passa på att slå ett slag för en av sommarens verkliga begivenheter på Scala – visningarna av filmklassikern ”Borta med vinden” med Clark Gable, Vivien Leigh, Leslie Howard och Olivia de Havilland i huvudrollerna. Filmernas film har den kallats, filmhistoriens största publiksuccé. Nu kan du se den i en nyrestaurerad kopia som bär syn för sägen. Den första visningen är 3 juli, men det går att boka biljetter redan nu.

Låt mig slutligen berätta att på tisdag 31 maj kl. 18.30 blir det ett möte i Församlingsgården i Båstad. Planerna på att förvandla Dalmanska tomten – Scala Bios nära och kära granne – till Dalmans Park kommer då att presenteras.

Varmt välkommen till Scala Bio – din bio på Bjäre!

Ulf Berggren