Kärlek

bridget_jones_omslJag fick härom dagen frågan från en besökande på bion om vi inte skall visa ”Bridget Jones Baby”. Jag försökte säga att vi inte kan visa allt på Scala (och tänkte förstås på höstens minst sagt omfattande program). Av hennes blick att döma var det inte ett argument som vägde särskilt tungt. Därför lägger jag nu med kort varsel in filmen på lördag 1 oktober och söndag 2 oktober kl 16.00. Där hade vi två hål i programmet som egentligen var tänkta för annat. Återstår att se om det räcker…

loveAnd-Friendship_omslJag fick vidare av min medarbetare Fredrik höra att det kommit en fråga huruvida vi kommer att visa ”Love and Friendship” igen. Visst kommer vi att göra det, närmare bestämt fredag 7 oktober kl 18.30. Det är bara så att det är många filmer som trängs om utrymmet just nu.

jag_alskar-dig_omslJag håller för troligt att det även blir fler visningar av ”Jag älskar dig” efter lördagens premiär kl 18.30. När det i så fall blir håller jag dock öppet ett tag till.

Det är trots allt ert visade intresse för vad som erbjuds på Scala som i slutändan avgör hur många visningar det blir av en film. Sedan kan det väl hända att jag någon gång visar en film ytterligare en gång för att ge er en ytterligare chans att inte gå miste om en, i mitt tycke, fin upplevelse på Scala.

Vädret kan också spela in, inte bara för er utan även för mig, när det gäller att gå på bio eller ej. Särskilt tydligt har det varit denna ”höst”, med sommartemperaturer i både luften och vattnet. Nu ser det dock ut som om dagstemperaturen börjar sjunka. I morse var det varmare i vattnet än i luften.

kubo_omslPå lördag 1 oktober kl 13.45 repriserar vi ”Kubo och de två strängarna”. Filmen har fått ett översvallande mottagande i USA och även den publik jag mötte efter visningen i söndags var påtagligt förtjust, inte bara barn och föräldrar utan även far- och morföräldrar. Den svenska filmen ”Snipp Snapp Snut” (för de allra minsta) visas igen på söndag 2 oktober 13.00 och följs kl 14.00 av premiären på ”Siv sover vilse”, baserad på Pija Lindenbaums populära barnbok.

En tysk film, ”Min pappa Toni Erdmann” (årets ”snackis” i Cannes och hyllad i dagens tidning), en amerikansk film, ”Miss Peregrines hem för besynnerliga barn” i fantasifull regi av Tim Burtom och en koreansk film, ”Kärlek, konst och risvin” på söndag respektive måndag och tisdag får ses som ett försök från min sida att erbjuda er en varierad filmisk kost.

modern_times_omslSist men inte minst så inleder vi på onsdag 5 oktober, inom ramen för serien Tidlöst, våra visningar av Chaplinfilmer i höst och vinter. Först ut är ”Moderna tider”. Genom vänligt tillmötesgående från familjen Chaplin kan vi i Scalas foajé låta er ta del av ett antal bilder både ur filmen ”Moderna tider” och från inspelningen av densamma. Visst har vi under filmens drygt hundraåriga historia fått se många fantastiska filmer av många enastående regissörer. Chaplin hör tveklöst till de främsta, fylld av kärlek till medmänniskan men också skarp i sin kritik av makten, sedd i skrattspegel som i ”Diktatorn”.

Är det någon film utöver dessa som ni saknar eller har missat så tveka inte att ge era önskningar till känna. Vem vet?

 

Varmt välkommen till Scala – din bio på Bjäre!

 

Ulf Berggren