Kall, torr och gratis

Rubriken för dagens nyhetsbrev är ett citat av Winston Churchill. Och den gäller för drycken på fredag kväll på Scala Bio, den 15 juni!

Det såg på onsdagens eftermiddag ut som om stolarna i salongen skulle kunna vara fastskruvade  – i den nyrenoverade salongen på Scala Bio till fredag afton. Därmed skulle vi vara redo att korka upp buteljerna och bjuda publiken välkommen till en ny säsong.  Att kalla det sommarsäsong känns lite ”mal placée”, med tanke  på att högsommaren kanske är över. Men, i alla fall. Välkommen skall du vara!

Vi börjar kvällen med en singalong-föreställning av ”Mamma Mia” från 2008. Du behöver bara, med hjälp av karaoke-texterna, sjunga med!  Se det hela som en uppvärmning inför julipremiären på ”Mamma Mia – Here we go again”.

Vi fortsätter kvällen med en repris på vårens publiksuccé´, ”Darkest Hour”, om Winston Churchill. Anledningen är förstås att även vår toalett nu har fräschats upp. Det är nu inte längre bara ett wc – utan Galleri WC! Gissningsvis landet minsta galleri. Så länge du löst en biljett till någon av våra föreställningar har du fritt tillträde till vårt avträde. Precis som på landets stora museer. Första utställare är Lady Wenlock, Constance – en något äldre samtida med Winston Churchill. Det vi visar är en akvarell (watercolour), med några påfåglar! Fyndigt va? Och den är till salu…

Helgen fortsätter med några premiärer – ”På Chesil Beach” och ”Jurassic World: Fallen Kingdom”. Dessutom en exklusiv visning av ”McQueen” – om modevärldens enfant terrible. Missa den inte!

Och inte nog med det!
I helgen börjar vi också våra sändningar från fotbolls-VM – på Bjäres största duk! Entréavgiften är ungefär den samma som till andra fotbollsmatcher på Bjäre. Vilka matcher det blir hittar du på vår hemsida, www.scalabio.se.  Vi kan förstås förse dig med både alkoholfri dryck och tilltugg till matcherna. Vill ha du något mer får du ta det med dig. Kalla det ”picknick-fotboll” om du vill. Vi kollar inte vad du har i portföljen.

Varmt välkommen till Scala – din bio, och din ryska läktare, på Bjäre!

Ulf Berggren