Fri entré till Sverige – England!

Med samling och träning i Båstad förberedde Janne Andersson sitt lag för fotbolls-VM.  Och visst känner man att det är ett lag som kämpar och nu tagit Sverige till kvartsfinal. Därför bjuder Bjärepartiet vuxna att se kvartsfinalen gratis på Scala på lördag 16.00. Och föreningen Folkets Park i Båstad gör det samma för barn och ungdom. Medtag gärna egna flaggor att vifta med. Vi har bara två att låna ut på Scala. Det går att boka plats på 0431 – 36 97 30 från 17.30 torsdag och 15.00 fredag. Säkrast är kanske att komma förbi bion – om det tutar upptaget i telefonen. Det skrivs om Sveriges bronsmatch i VM 1994, men mindre om finalen 1958! Att det blir så har en enkel förklaring. Många journalister var inte ens födda då. Men vi andra minns och hoppas naturligtvis på en upprepning, mot Brasilien! Vilka eventuella finalmotståndare som väntar avgörs i morgon fredag, 16.00 och 20.00. Du ser naturligtvis även de matcherna på Scala – då till ordinarie Bjärepris på fotboll.

En liten rättelse:
I mitt förra nyhetsbrev gav jag den djärve färgsättaren av Scala Bio ett felaktigt förnamn. Rätt namn är Jan, vilket en uppmärksam läsare har påpekat. Tack för den korrigeringen. Äras den som äras bör.
Jag fick samtidigt veta att Jan Rylander en gång var fastighetshetsingenjör i Båstads kommun. Att han i flera avseenden var en färgstark person har även andra vittnat om.

Om det är fler som vet något om både gamla och nya Scalas historia får ni gärna höra av er. Jag hoppas och tror att det är fler än jag som är intresserad av Båstads biografhistoria. Det finns plats på vår hemsida. Vet t ex någon när gamla Scala slog igen och nya öppnade? Bilder tar vi också tacksamt emot.

På lördag är det inte bara Jan Rylander som sätter färg på Scala utan även du.

Varmt välkommen till ”sittplatsläktaren” – och Bjäres största duk!

Ulf Berggren