Fel, fel, fel!

I mitt förra nyhetsbrev skrev jag att Kristoffer Jonzon kommer till Scala på tisdag 12 juli för att leda sin filmfrågesport.

Det var fel!

filmquiz_posterKristoffer kommer redan i morgon – 11 juli, klockan 19.30 – som det också står i programmet. Vad som inte står är att det är fri entré och att priser hägrar i form av fribiljetter till Scala Bio för den lycklige vinnaren. Se det som en underhållande lek, Kristoffer är bra på det, eller om du så vill, som ett gratis sommarnöje när det är så mycket annat som kostar på sommaren.

ICe-Age-5-omslPå både ett och annat håll står det att ”Ice Age 5” visas klockan 16.00, både i går lördag och i dag söndag.

Det är fel!

Filmen visas i dag söndag, såväl som nästa söndag, klockan 17.00 – som det också står i programmet.

Dessutom blir det en extravisning av ”Ice Age 5” på onsdag 13 juli klockan 14.30 under rubriken Regnbio!

livet-efter-dig_omslOch mer Regnbio! blir det redan idag. Klockan 14.30 visas ”Livet efter dig” och klockan 19.30 ”The Dressmaker”.

”Livet efter dig” visas även på onsdag 13 juli klockan 17.00, även då under rubriken Regnbio!.

Men där ser vi ut att ha fel igen!

Det tidigare aviserade regnet på onsdag ser nu nämligen ut som att det kommer på torsdag i stället.

Att beskylla SMHI för att ha fel vore dock fel. I deras fall handlar det om prognoser.

I vårt fall handlar det om slarv.

Mea culpa!

borta-med-vinden_omslSäkert är i alla fall att på tisdag klockan 15.00 gives en ny chans att se sommarens storfilm på Scala, ”Borta med vinden”. I Danmark hette den ”Borte med blasten”, en mer meteorologisk än poetisk titel i mina öron.

daughter_omslOch tisdag klockan 19.30 blir det en repris på ”Dottern”, en alldeles enastående överflyttning till modern tid av Henrik Ibsens ”Vildanden”. Missa den inte!

tarzanOmslHar du läst Mattias Oscarsssons artikel i dagens NST om Tarzan? Om inte så gör det. På onsdag är det dags för den första visningen av ”Legenden om Tarzan”, nu med Alexander Skarsgård i huvudrollen.

Och på torsdag är det dags för nästa högkvalitativa operaföreställning till lågpris, Puccinis opera ”La Bohème”, i samarbete med föreningen Folkets Park i Båstad.

Föreningen ställer för övrigt nu i Scalas foajé ut de olika förslagen till hur Dalmans Park skulle kunna se ut framöver.

Varmt välkommen till Scala – din bio på Bjäre – i alla väder!

 

Ulf Berggren