Ett bättre sätt att leva

Båstad kommuns motto skulle också kunna vara Scala Bios. Filmer kommer och filmer går på Scala, precis som livet självt. Och livet är vad man gör det till.
Den kommande veckan är spektrat på Scala osedvanligt brett.

misssaigon_oPå fredag (18.11) visar vi, på begäran, musikalen ”Miss Saigon” kl 18.30. Läs mer på vår hemsida www.scalabio.se.

cezannezola_oPå lördag (19.11) kl 18.30 är det premiär på filmen ”Cezanne och Zola” om målaren Paul Cezanne och författaren Emile Zola.

thebrightstream_oPå söndag (20.11) kl 18.30 blir det balett från Bolsjoj, ”The Bright Stream”, med musik av Dmitrij Sjostakovitj. Vi har visat den en gång tidigare och gör det gärna igen, både för er som missade den och för er som vill se om den, som undertecknad.  Bolsjoj briserar av liv och glädje i Ratmanskijs koreograferade succéföreställning. Det är en fest för både öga och öra, denna slapstick-balett som utspelar sig under en skördefest – långt från Bjäre.

På måndag (21.11) kl 18.30 är det premiär på filmen ”Indignation” baserad på en roman av Philip Roth, en återkommande amerikansk kandidat till nobelpriset i litteratur.

monettillmatisse_oPå tisdag (22.11) avslutar vi säsongen i vår serie Konst på bio med ”Monet to Matisse”. Filmen utforskar det spännande förhållandet mellan några av världens största konstnärer och trädgårdsodling. Vi får följa med på en resa som undersöker trädgårdens roll i konsthistorien, från impressionismen till avant garde. Resan börjar på Scala kl 16.00.

På onsdag (23.11) kl 18.30 är det premiär på filmen ”Nocturnal Animals” i regi av Tom Ford. Någon kanske minns hans förra – och mycket sevärda – film ”En enda man”, som vi visade 2010.

fantastiska-vidunder-och_oUtöver detta visar vi – redan i övermorgon eftermiddag (16.11) och med fortsättning till helgen och i nästa vecka – ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”. Filmens manus är skrivet av Harry Potter-författaren J K Rowling och har Eddie Redmayne (”The Danish Girl”) i huvudrollen. Var hittar du vidundren? Jo, på Scala förstås.

Välkommen till Scala Bio i Båstad – ett bättre sätt att gå på bio!

Ulf Berggren

P.S.
Härom dagen fick jag ett mejl från en person som skrev: ”Jag tackar för mig. Stryk mig från mail-listan.” Jag tyckte att det lät oroväckande. Gillade inte personen i fråga mina nyhetsbrev, handlade det om en flytt från Bjäre eller ett avsked till livet? Jag skrev tillbaka och frågade. Om det handlade om det sistnämnda alternativet bad jag att få tacka för det intresse som visats för bion under nämnda persons tid på jorden. Det visade sig handla om en flytt från Bjäre. Så i detta fall höll inte kommunens motto måttet. Vill du inte längre ha mina nyhetsbrev så svara bara på detta brev. Men svara inte så kryptiskt.