Det skall vi fira!

Ebbe_omslLördag 23 juli fyller Jan Troell 85 år. Detta uppmärksammar vi på Scala kl. 18.30 med att visa hans nya film ”Vem var du Axel Ebbe?”, som han gjort tillsammans med vännen Jan Hemmel. I filmen lyfter de bägge Jan fram skulptören och författaren Axel Ebbe ur glömskan.

Men vi inleder firandet redan kl. 14.00 i Torekovs Kulturhus med en kavalkad av kortfilmer signerade Jan Troell, från ”Stad” från 1960 fram till ”Vid diktens port”.

Den sistnämnda filmen visades som ett ”work in progress” på Lilla Filmfestivalen 2014 och är ett mästerverk i alla bemärkelser!  Mer information om Torekovs kulturhus hittar du på vår hemsida (Torekovs kulturhus).

tarzanOmslkollektivet_omslLegenden om Tarzan”, som hade premiär för en vecka sedan är den film i år som dragit störst publik under den första helgen och ligger nu etta på Biotoppen där den petat ned ”Ice Age 5” till andraplatsen. Måhända lite överraskande – och samtidigt glädjande – är att Thomas Vinterbergs film ”Kollektivet”, som hade premiär i förra veckan, också lockat stor publik till biograferna – så även i Båstad.

Vi har lagt in ytterligare visningar av dessa filmer i veckan som kommer, ”Legenden om Tarzan” redan i morgon, onsdag kl. 19.30. Samtliga visningar hittar du på vår hemsida.

angry-indian-goddesses-omslAllt fler vill se ”Angry Indian Goddesses”. Därför blir det ytterligare en visning på tisdag 26 juli kl. 19.30.

Att ge er som publik en extra möjlighet att gå på bio när det regnar – och göra det med vägledning av SMHI – är ingen lätt uppgift. Heder i alla fall åt måndagens meteorolog som gav oss en rimmad (!) prognos för vädret denna vecka, ”fruntimmersveckan”.

Då antydde hon att det fanns risk för regn till helgen. Dagens meteorolog är av ett annat kön och (orimmat) kynne – och en annan uppfattning…

ghostbusters_omslEfter det att sommarens programblad var tryckt fick ”Ghostbusters” nytt datum för sin Sverigepremiär. Filmen visas därför på Scala onsdag 27 och torsdag 28 juli kl. 19.30.

Det finns fortfarande biljetter kvar till såväl onsdagens operaföreställning ”Tosca” från Metropolitan i New York som till lördagens direktsända konsert med André Rieu från torget i Maastricht. Du bokar plats på Scala, 0431 – 36 97 30. Om du säger till kan du kanske få din favoritplats.

Varmt välkommen till Scala Bio – din bio på Bjäre – i alla väder!

 

Ulf Berggren